Tuesday, August 11, 2009

"How to become a good and successful medical student"

Untuk dapatkan buku ini, sila hubungi Encik Abdul Aziz 017 305 9193.
Buku ini dijual pada harga RM 25 dan terdapat di kedai buku MPH, Kinokuniya dan beberapa kedai buku lain.

23 comments:

  1. Saya pasti akan mendapatkan buku ini... Tahniah Doktor, kerana kongsi ilmu dan pengalaman....

    ReplyDelete
  2. Dr, Boleh courier ke rumah ke?
    kalau boleh, sila reply at:
    akmaladanan@yahoo.com

    Akmal Adanan,
    www.akmaladanan.com

    ReplyDelete
  3. salam.
    i would like to ask for your opinion as a doctor.befor that,for your info i'm not a medic student but iAllah i'm going to be a pharmacist.actually i am so impressed by your spiritual talk in MHI tv3 this morning..;)
    as we know,doctor are expert in human body,how our body works and so on.but for a pharmacist,they are expert in medicine.in this matter,what i can conclude is that,pharmacist knows better about medicine compared to doctors.
    dispensing medicine..should or should not the right of dispensing medicine being given to pharmacist in malaysia?
    what is your opinion?

    ReplyDelete
  4. askum doktor.
    sy menonton doc dlm MHI dan sy begitu tertarik dgn penerangn dan idea2 doc.
    sy akn dptkan buku dr even sy bkn seorng pelajar medic
    smoga allah membantu dlm usaha doc dan tahniah

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum doc..
    i am a second year medical student from russia,having my summer break right now.

    i watched u in MHI this morning n its a very impressive motivational n spritual talk from u. n i felt so lucky since i rarely watch this show every morning.
    i am really2 want that book.but i might not say dat i am affordable to go buy dat book bcause there no such bookstore in here in terengganu.

    as akmaladanan inquired, would it be couriered to addresses?

    salam..:)

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum doc..
    pagi ni saya tgk MHI...
    skrg baru saya paham kenapa setengah2 doktor tu ade yang sombong..
    thanks..
    senang2 lawat blog saya.
    www.dyna80.blogspot.com
    www.tasyabiz.com/index

    ReplyDelete
  7. saya juga telah menonton MHI dan tertarik dgn ungkapan2 Prof. dan membuatkan saya tertarik untuk mendapat buku tersebut walaupun saya bukan seorg DR mahupun belajar dlm bidang tersebut.

    saya bermotivasi setelah melihat Prof di kaca TV td!terima kasih.

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum w.b.t doc,
    Pagi tadi sempat menonton sekejap ja MHI bersama doc sbb dah nak pergi kerja. Kalau doc ada rakaman berkenaan harap dapat upload ke dalam blog doc ni.
    Dapatlah kami menonton dan mendapat penerangan lebih terperinci tentang buku tu.
    Bagus sekali kalau semua boleh memiliki buku berkenaan.
    Terima kasih.

    daripada:
    Ziem
    http://keluargazulyan.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum w.b.t doc,

    Tahniah atas penerangan dr. yg begitu bersahaja tetapi amat mendalam ertinya kepada orang ramai.

    Pagi tadi sempat juga saya menonton MHI bersama doc sementara menyiapkan anak2 dan saya amat tertarik dan berterima kasih dgn penerangan dr yg menjurus ke jalan ALLAH. Isyallah saya akan dapatkan buku ini.

    Terima kasih.

    daripada:
    zulfakah Jaafar
    zulfakah@ipb.edu.my

    ReplyDelete
  10. Saya juga sempat menonton MHI pagi ini dan sudah pasti sangat tertarik dengan buku tersebut. Sesuaikah buku tersebut untuk anak2 saya yg berusia 9 dan 6 tahun? Anak saya yg berusia 6 tahun sangat berminat dgn kerjaya sebagai doktor. Terima kasih.

    ReplyDelete
  11. Just watched you in MHI this morning...How impressive! Congrats Prof! I may suggest this book to all medical students at KTSN, UKMKL.

    ReplyDelete
  12. Salam Prof. Caught u on TV this morning, so impressed la with your saranans and outlook towards life, so simple but very true, hablumminallah, hablumminannas, kan? Anyway, my son, Form 4, interested nak buat medic, so i plan to hadiahkan this book for him, only days back dia dok kata dia aim nak buat medic overseas, uk, and was asking me how to go about it, i said local pun ok what but he still insist, dia kata dah buat janji dgn a girl friend from old school to meet there...boleh??/..Anything or anyone yg can motivate him, kira ok la...

    ReplyDelete
  13. salam..prof
    just watched u this morning in MHI..tahniah prof krn m'hasilkn sebuah buku yg sgt2 b'ilmu secara lahiriah dan batiniah..my sis skrg matric in science so ingat nk hadiahkn dia buku ini sbg inspirasi utk maju dan b'jaya dunia akhirat..saya sgt2 b'setuju prof,ada sesetengah doktor yg hanya bekerja krn suka dgn title 'doc' itu,t'utama malay doc..mostly x mesra pesakit,kami faham mereka keletihan tp kami sendiri pun tdk minta sakit..b'tuah krn dipilih Allah utk m'jadi doc & amat besar pahalanya jika dilakukan dgn penuh keikhlasan..

    Teruskn usaha prof dlm m'beri ilmu yg b'manfaat spy kami juga terus m'cari ilmu yg bole dimanfaatkn dunia akhirat....insyaAllah..

    Love,
    Salwana Nordin
    wana1980.blogspot.com

    ReplyDelete
  14. askum prof.

    im a 4th yr medical student in ireland, currently in Msia for my summer break. Just wanna tell u how glad i am to see such an inspiring professor like you, who realises the importance of holistic medical education to the students.

    I hv done my elective posting in few government hospitals here, and to be honest, there were very few of the doctors who realised the need to teach and inspire. i know they were busy, but the attitude portrayed were very intimidating and discouraging. this has caused me some personal conflict regarding the working environment in Malaysia thus, raising the question 'do i really want to be a doctor?'

    but i know deep down the passion is still there. I hope to hear something from you and looking forward to read your book.

    regards,

    amira

    ReplyDelete
  15. Salam....prof macamana nak dapatkan buku tu...sebab rasanya kat tk intan tak de jual. kalau boleh pos ke..

    eila7_69@yahoo.com.

    ReplyDelete
  16. Terima kasih atas semua komen dan kata kata memberangsangkan. InsyaAllah akan di jual secara online. Sila lihat latest post how to purchase online. Semoga kita semua mendapat Husnul Khatimah kemuncak segala nya

    ReplyDelete
  17. assalamu'alaikum w.b.t...alhamdulillah,ibu saya di rumah menggalakkan saya untuk mendapatkan buku hasil tulisan prof...dimana saya boleh mendapatkan buku tersebut di kuantan??is it available in POPULAR?

    ReplyDelete
  18. yes Nasrah insyaAllah ada. kalau tidak beli online seperti latest post saya

    ReplyDelete
  19. Salam doc.. saya bakal menjadi medical student di Russia nnti, insyallah lpas raya nie saya akan fly.. Bila menonton doc dlam MHI ari tue, saya terus t'tarik dgn cara doc berkomuniksi dan idea2 bernas doc serta falsafah islamic doc.. falsafah doc itu sama dgn falsafah ibu saya.. jadi saya akan mendapatkan buku tersebut untuk menjadi panduan kepada saya dalam bergelar seorang doktor yang berjaya dan dihormati oleh masyarakat kelak.. insyallah...

    ReplyDelete
  20. Terima kasih Alias. Boleh contact Encik Abdul Aziz 017 305 9193 jika mahu buku dihantar ke kolej.

    ReplyDelete
  21. Salam Prof,
    Semalam sempat tengok sekejap Prof di MHI. Terima kasih kepada TV3 menjemput Prof. Saya dapat ilmu paling bernilai iaitu BELAJAR UNTUK TAHU. Kalau buku ini ada dalam bahasa Melayu alangkah bagusnya.

    ReplyDelete
  22. Salam dzairoy

    Sebenarnya dah di tanslate ke BM dan akan di publish nanti.InsyaAllah 2 bulan lagi siap

    ReplyDelete

Google Calendar Viewer